Stiinta incheie anul intr-un mod pozitiv. A fost un 2016 cu doua perioade oarecum opuse:

  • sezonul anterior, primavara 2016 – am ratat play off-ul , nu am reusit sa ne calificam in cupele europene.
  • sezonul curent- suntem pe loc de play off, echipa a jucat fotbal, suporterii au inceput sa revina langa echipa.

Analizand intregul an 2016, putem spune ca cele mai importante realizari ce tin de Univesitatea Craiova sunt :

 

  1. suporterii au continuat sa revina langa echipa.  La meciul de pe National Arena am avut aproximativ 2500 de alb albastrii in peluza. Am vazut multe steaguri vechi, incurajari, pasiune pentru echipa. Jocul constant si bun in anumite perioade a facut ca media spectatorilor sa fie multumitoare si constanta. Noul stadion va insemna un „boost” de spectatori (noi credem ca vor fi constant 20.000 la primele 10 meciuri de acasa).
  2. linistea din jurul echipei, dar si modul de comunicare. Craiova a inceput sa impuna respect. Aducea lui Marcel Popescu (contestat de unii) a generat liniste , dar si o comunicare mai buna cu presa/suporterii. Nu avem nevoie doar de liniste, la Craiova este nevoie de mesaje care sa impuna respect, sa ne ia apararea.  Si locul din clasament ne asigura o vizibilitate mai buna in presa sportiva.
  3. antrenorul Gigi Multescu – a reusit sa construiasca o echipa care joaca ofensiv cu un lot limitat. Echipa a facut jocuri bune cu echipele Dinamo, FCSB, Astra (deplasare), CFR, dar a reusit sa ne si dezamageasca in meciuri cu Poli TM, CSMS Iasi. Per ansamblu toata lumea este multumita de locul ocupat.  Speram sa tinem ritmul si in 2017 si sa reusim o clasare in top 3 (calificarea in cupele europene este obligatorie).
  4. vanzarea lui Vatajelu la Sparta Praga. Este o mutare buna , speram si profitabila pentru club (cash ul sa intre in conturi cat mai rapid si intreg – nu esalonat pe „x” criterii). Vanzarea jucatorilor in afara , la cluburi participante in cupele europene este o punctare buna la capitolul imagine.
  5. marketingul si implicarea din jurul echipei -la capitolul imagine stafful administrativ a punctat bine: site, poze, organizare transport suporteri (la preturi modice).
  6. cresterea de forma a unor jucatori gen Zlatinski, Briceag, Baluta, Ivan (cu o oarecare retinere, dar este inca tanar si are tot timpul sa isi demonstreze constant valoarea).
  7. evolutia lucrarilor la stadion – arena incepe sa capete contur si speram ca la mijlocul primaverii- inceputul verii sa jucam primul meci pe noul stadion. (multi suporteri se vor intoarce)
  8. uitarea timpurilor trecute si negre din istoria echipei si dezicerea de cei incapabili.

 

 

Forza Craiova !

Suporteri, La Multi Ani!