Daca in urma cu o saptamana lucrurile nu statea tocmai roz pentru suporterii Stiintei, conducerea a mutat bine in zona de transferuri. Dupa aducerea lui Mingote pe postul de portar, in lot au aparut Dimitrov (FC Botosani), Nusmir Fajic,  Alexandre Jean-Luc Barthe (acesta avand o carte de vizita buna pentru campionatul romanesc). Vom face o scurta analiza a fiecarui jucator in acest articol.

Dimitrov – 28 de ani, transferat de la FC Botosani, pozitie fundas dreapta, valoare estimata la circa 400.000 de euro. Poate juca pe orice rol in defensiva. A ajuns in Romania de la Lokomotiv Plovdiv la Fc Botosani. In cariere a evoluat si pentru Levski Sofia. In actualul sezon  a jucat 15 meciuri si are la activ 2 assisturi (in meciuriurile cu CFR Cluj si Dinamo Bucuresti), intr-un total de 1350 de minute jucate. Per total in Romania are 53 de meciuri, 9 assisturi si 1 gol.

 

Barthe– 30 de ani , nationalitate franceza si bulgara, joaca pe pozitia de fundas central. In istoria sa a jucat la Saint Etienne, Litex Lovetch, Ludogorets, Grasshopers, deci un jucator cu experienta in meciuri internationale. Din iulie 2016 este liber de contract, speram ca sa recupereze usor timpul in care nu a jucat in partide oficiale. Cea mai buna perioada a fost la Ludogorets unde a avut 96 de aparitii, 10 goluri si 1 assist.

 

Fajic– atacant bosniac, 30 de ani, 1.95. Vine liber de contract. Cele mai cunoascute echipe la care a jucat sunt: Dinamo Minsk si NK Maribor. Cifrele acestuia sunt bune: 199 de aparitii, 77  de gluri, 24 de asisturi.  Are la activ 46 de cartonase galbene, dar pentru un jucator bosniac este ceva normal. Acesta a fost adus pentru a fructifica mai bine stilul ofensiv al echipei noastre, cu totii stim ratarile si puncte pierdute din cauza unui atacant eficient. Speram ca aducerea acestuia sa constituie un impuls pentru Ivan.

 

Mingote – este un jucator cunoscut in fotbalul romanesc, acesta venind de la ASA Tg Mures. Jucatorul este cunoscut pentru evolutiile de la Pandurii Tg Jiu. La echipele de mai sus a jucat 156 de meciuri , a primit 178 de goluri si are 46 de meciuri fara gol primit. Este o concurenta buna pentru Calancea, un portar care a reusit la Craiova. Sa vedem ce se va intampla cu Popescu si Vlad, doi portari tineri promitatori.

Un alt aspect interesant este dat de faptul ca Dimitrov si Barthe vin pe filiera bulgara (direct sau indirect). Alaturi de Zlatinski se pare ca vor forma un nucleu interesant la Craiova.Toti jucatorii, mai putin bosniacul Fajic, au ajuns in cantonamentul din Malta. Acesta din urma va ajunge astazi in cantonament si probabil va fi spectator la meciul de la ora 18:00 cu St Gallen. Suporterii Craiovei pot urmari meciul live pe internet la  adresa: http://www.dailymotion.com/video/x3n1tqe_live-fc-st-gallen-v-universitatea-craiova_sport.